Prawo jest jedno i zawsze i dla każdego działa w ten sam sposób

Nie jestem zwolenniczką "indywidualnego" działania PP ani niczego z tych rzeczy. Jeśli przyciągnęło się coś w stanie największego wkurzenia czy zniercierpliwienia, to znaczy, że te uczucia nie siedziały w kimś długo lub mimo to były nasycone zdrową ekscytacją (eksyctacja jest bardzo wysoko w skali więc ma też silne działanie). Kiedy wcześniej emanowało się dobrymi emocjami i stosowało ogólnie do Prawa, wówczas pragnienie które było w Vortexie, przychodziło. To zależy jakim jesteś ogólnie człowiekiem, co Cię otacza, czasem pewne rzeczy stosujesz zupełnie nieświadomie (mam tak z laurką od dzieci - "o, jakie piękne!" - a czy jest piękne? Będąc subiektywna - takie maziaje

).
Można je stosować na wiele sposobów (próbowałam od kilku lat), ale i tak zawsze będzie sprowadzało się do jednego.
Tak samo sądzę, że żadnych spektakularnych odkryć raczej się już tu nie da zrobić.
Zarówno Abraham jak i Bashar działają na zasadzie channelingów, czyli przekazów od istot wyższych z tej naszej nie-fizycznej strony świata.
A jeśli chodzi o niektóre osoby...
Nicky, Ty akurat jesteś człowiekiem, który nigdy nie miał z tym większych problemów, nigdy nie afirmowałaś negatywnie na forum, zawsze Twoje posty są pełne energii - zwróć na to uwagę. Nawet jeśli czasem masz zły dzień i zapewne w środku Twoje nastroje są jako-takie, na forum zawsze emanujesz pozytywną energią i dajesz ją innym (więc wierzę, że tak jest też w "realu"). Przede wszystkim jesteś osobą każdemu tutaj życzliwą

To troszkę tak jakbyś miała wielki kocioł i dodajesz różne składniki. Trochę emocji z pierwszej części skali, trochę życzliwości, trochę uśmiechu, gram udawania i szczypta zniecierpliwienia = masz miksturkę

Mieliśmy tu już na forum trochę użytkowników, którzy tak bardzo chcieli na siłę kogoś pouczyć, że robili to wręcz chamsko i agresywnie. To też wróci. PP jest jak buty ze śliską podeszwą. Bardzo łatwo stracić z oczu własne kroki, będąc niby lekko niesionym, że można wpaść w poślizg

Też znam takie osoby.