Nicky napisał(a):magicmind napisał(a): jeżeli nie jesteś pewna swoich wyborów, skoncentrowana i skupiona na pozytywie to jesteś rozchwiana i taki dostajesz efekt...
Ale zobacz, ja właśnie byłam taka rozchwiana, niepewna, bez wiary i w ogóle... a jednak wszystko się udało i szczęka mi opadła z wrażenia na koniec i wszystko się poukładało w tym moim życiu najpiękniej, piękniej niż to sobie wyobrażałam. Ma to jakiś sens??
Cholera, widzę że cały czas szukamy jakichś REGUŁ które by tym wszystkim rządziły, szukamy jakichś sensownych wzorów które można by zastosować w życiu u każdego i żeby one działały, niezawodnie... ale coś mi się wydaje że im głębiej kopiemy, tym więcej powstaje wątpliwości
No i co skupiałaś sie cały czas na negatywach? z twojej historii wynikało ze nie wiec wszystko sie zgadza.
Wiara nie jest konieczna jakkolwiek sobie to definiujesz natomiast skupianie sie w swej codzienności ma znaczenie.
Z tego co cie znam Nicky to raczej masz umiejetności odwracania swej uwagi od negatywów a to czesto samo duzo daje.
Nie skupiasz sie na tych negatywach to nie utrzymujesz tego, nie zmierzasz w tamtym kierunku.
Ale za to odpowiadają te głębokie przekonania które są jak autopilot i tak jak już gdzieś pisałem nie trzeba wtedy świadomie w to ingerować.
Cholera, widzę że cały czas szukamy jakichś REGUŁ które by tym wszystkim rządziły, szukamy jakichś sensownych wzorów które można by zastosować w życiu u każdego i żeby one działały, niezawodnie... ale coś mi się wydaje że im głębiej kopiemy, tym więcej powstaje wątpliwości
No ale jest wzór według mnie i jest bardzo prosty i już dawno wielokrotnie powtarzany.
To na czym sie skupiasz to wspierasz i kreujesz.
A czy to łatwe czy trudne to każdy sam musi sie z tym zmierzyć bo to sprawa indywidualna

Czasem łatwiej czasem trudniej imo ale tak naprawde schemat ten sam zawsze

Powiedz Nicky czy zmieniło się coś w tobie w temacie postrzegania pieniędzy/zdobywania ich ?