magicmind napisał(a):Z tym ciałem to coś nowego, ciałem fizycznym kreujesz ? Czy to coś podobnego do myślenia sercem?
Magick wszystko jest energia ale ja chce kase poczuc fizycznie , moc ja trzymac w rece i za nia kupowac czyli ta energia musi sie zmaterjalizowac prawda ? Swiadomosc jest energia i nigdy nie byla i nie bedzie materia dlatego swiadomosc potrzebuje sie wcielac i tylko z cialem moze doswiadczyc fizycznosci . Pisalam juz o tym tu dawno temu , moze troche innymi slowami .
Wyboru ,czego chce dokonuje swiadomosc, ale materjalizacja tego czego chcemy jest mozliwa tylko z cialem .
Moze niektorzy zego nie wiedza ale cialo jest naszym nawigatorem i wiernym sluga , tylko ze my nauczeni od dziecka , uwazamy cialo za cos wstydliwego , gorszego , cos co przewaznie nam nie pasuje ( bo mamy za male cycki , za duza lysine , za gruby brzuch , krzywe nogi i mogla bym tu wymieniac do jutra .... ) A nasze cialo ciagle daje nam znaki , np. gdy cos nam nie sluzy z zywnosi cialo ma wzdecia , zgage itd... gdy jestesmy na niskich wirbracjach nasze cialo sie kurczy i nie ma energji .gdy mamy wysokie wirbracje nasze cialo jest w stanie gory przenosic itd... Ja czesto dziekuje mojemu cialu za to ze moge w nim za darmo mieszkac i za to ze wiernie mi sluzy .