Strona główna projektu   |   Wejście do gry   |   Forum PL

Jak pozbyć się nadciśnienia?

doświadczenia, sukcesy i przemyślenia

Re: Jak pozbyć się nadciśnienia?

Postprzez yuuko99 » 6 sty 2015, o 22:22

Właściwie to ja nie muszę "osiągać " wymarzonej wagi - jedynie do niej powrócić. Osiągnęłam ją 2 tygodnie temu, no ale już wspomniałam co się podziało. Znudziło mi się juz to jedzenie, organizm chyba ma przesyt. Na lodówce wisi właśnie mój zdrowy jadłospis gotowy do realizacji, przecież moje zdrowe nawyki nadal we mnie są, tylko miały chwilowego "foszka". Tak myślę :D
yuuko99

Podziękował(a): 0 raz
Otrzymał(a) podziękowań: 2 razy

Postprzez Kokos » 6 sty 2015, o 22:36

Fajnie, że już lepiej, ale obsesja na temat diety tak sobie nie zniknie i dlatego psycholog niezbędny :)
Moje motto na Nowej Drodze Życia:

https://www.youtube.com/watch?v=_6Ng2_eqes4

Kokos

Podziękował(a): 530 razy
Otrzymał(a) podziękowań: 462 razy

Postprzez Bialy Krolik » 7 sty 2015, o 00:22

Wszystko jest w Tobie . Najwazniejsze naucz sie omijac zdanie innych , oczywiscie jesli uwazasz ze rada jest dobra to ja przyjmij . Ale to co inni mowia to jest heterosugestia i moga rowniez tym sposobem zaszczepic Ci zle mysli i nawyki .
" Według wiary Waszej , niech Wam się stanie "

Bialy Krolik

Podziękował(a): 13 razy
Otrzymał(a) podziękowań: 13 razy

Postprzez yuuko99 » 7 sty 2015, o 09:24

Czytałam juz wątek co do zmiany przekonań i programów i chcę się tym zająć, ale za bardzo nie wiem jak do tego przekonania dotrzeć, nie pojmuję tych moich blokad. Chciałabym popracować z tym np. za pomocą hoponki. Ogólnie opcji jest wiele, ale w każdej najpierw trzeba do tego dotrzeć i to rozgryźć. Jakieś pomysły, sugestie?
yuuko99

Podziękował(a): 0 raz
Otrzymał(a) podziękowań: 2 razy

Postprzez Bialy Krolik » 7 sty 2015, o 09:55

Na poziomie swiadomosci mozesz ich nie pojmowac , Twoje Ego tez moze Cie wprowadzac w blad ale Twoja podswiadomosc zna odpowiedz na wszystko aSama siebie nie oklamiesz . Hopo jak najbardziej moze pomoc Ci zmienic przekonania , nie mozesz usunac przekonan ale mozesz je zastapic . Pusta szafa w mieszkaniu nie bedzie dlugo stala pusta :) . Sprobuj rowniez popracowac z podswiadomoscia . Jesli chodzi o zdrowie Ja bardzo szybko wyleczylem sie ze wszystkiego , chorowalem dwa razy w miesiacu , teraz jestem zdrowy jak Ryba :)

Bialy Krolik

Postprzez Kokos » 7 sty 2015, o 16:52

Bialy Krolik napisał(a):... Najwazniejsze naucz sie omijac zdanie innych , oczywiscie jesli uwazasz ze rada jest dobra to ja przyjmij . Ale to co inni mowia to jest heterosugestia i moga rowniez tym sposobem zaszczepic Ci zle mysli i nawyki.

Słuchaj Królik, jeżeli moja rada jest powyżej, dla mnie to wygląda, że odnosisz się do mojej wypowiedzi i ją negujesz.

To już jest trzeci raz ! Drażnią Cię moje posty ? ! To ich nie czytaj !!!

Jeżeli tylko miałbyś choćby mgliste pojęcie o tym jak niebezpieczną chorobą jest anoreksja, która
( jak sama mówi ) nie jest obca yuuko99, to nie robiłbyś dziewczynie złudnych nadziei, tylko po to aby się powymądrzać.
Przez takie laickie podejście wielu ludzi sobie krzywdę zrobiło.
Dla mnie akurat jest bardzo klarowne, kto może się spokojnie bawić w PP, a komu jest niezbędna prawdziwa pomoc.
Moje motto na Nowej Drodze Życia:

https://www.youtube.com/watch?v=_6Ng2_eqes4

Kokos

Podziękował(a): 530 razy
Otrzymał(a) podziękowań: 462 razy

Postprzez makata » 7 sty 2015, o 17:38

Yukko a ile Ty Kochanie ważysz i ile masz wzrostu? I tak standardowy jalospis dzienny to jak wygląda?
makata

Podziękował(a): 596 razy
Otrzymał(a) podziękowań: 336 razy

Postprzez aliceinwonderland » 7 sty 2015, o 18:11

Yukko,

1. Psycholog najważniejszy!!!

2. Jeżeli koniecznie chcesz sama coś zrobić już teraz to zastanów się, kiedy się zaczął problem z jedzeniem. Co się wtedy działo w Twoim życiu? Określ wydarzenia z tamtego okresu i z wcześniejszych, które silnie przeżyłaś. Ważne: nie pozwól sobie racjonalizować i myśleć, że jakieś wydarzenie było błahe i nieistotne - jeżeli wywołało u Ciebie silną reakcję emocjonalną, jeżeli TY mocno to przeżyłaś, to pewnie było ważne w rozwoju choroby, nawet jeżeli to była np. jakaś pała z matmy w podstawówce. Psycholog na pewno też będzie z Tobą nad tym pracował i to on/ona fachowo pomoże Ci się z tym uporać, ale taka analiza pomoże Ci załapać lepszy kontakt z samą sobą i na terapii pójdzie już trochę łatwiej. Więcej sama nie zrobisz i nie licz na to, że ktoś tu na forum Ci poda jakąś metodę, receptę na wszystko, która Ci pomoże, a nie zaszkodzi. Tak jak napisała Kokos, (parafrazując) PP potem. Za to możesz liczyć na nasze wsparcie w walce z chorobą.

aliceinwonderland

Postprzez Promienna » 7 sty 2015, o 18:50

Jeszcze coś do Yukko
To, o czym piszesz, może mieć związek z anoreksją ale może też być początkiem bulimii. W anoreksji śmiertelność jest dużo wyższa ale niesie ze sobą pewne korzyści (poczucie kontroli nad sobą i otoczeniem, troska najbliższych itp.). Natomiast bulimia to całkowity KANAŁ. Bywa, że A przechodzi w B. Raczej nie bywa odwrotnie. Wszystkie metody, łącznie z psychotropami i (czasem) kosztowną psychoterapią są usprawiedliwione, jeśli tylko uchronią przed rozwojem tych chorób.
Niech mi się stanie :D

Promienna

Podziękował(a): 236 razy
Otrzymał(a) podziękowań: 209 razy

Postprzez Bialy Krolik » 7 sty 2015, o 19:13

Kokos napisał(a):
Bialy Krolik napisał(a):... Najwazniejsze naucz sie omijac zdanie innych , oczywiscie jesli uwazasz ze rada jest dobra to ja przyjmij . Ale to co inni mowia to jest heterosugestia i moga rowniez tym sposobem zaszczepic Ci zle mysli i nawyki.

Słuchaj Królik, jeżeli moja rada jest powyżej, dla mnie to wygląda, że odnosisz się do mojej wypowiedzi i ją negujesz.

To już jest trzeci raz ! Drażnią Cię moje posty ? ! To ich nie czytaj !!!

Jeżeli tylko miałbyś choćby mgliste pojęcie o tym jak niebezpieczną chorobą jest anoreksja, która
( jak sama mówi ) nie jest obca yuuko99, to nie robiłbyś dziewczynie złudnych nadziei, tylko po to aby się powymądrzać.
Przez takie laickie podejście wielu ludzi sobie krzywdę zrobiło.
Dla mnie akurat jest bardzo klarowne, kto może się spokojnie bawić w PP, a komu jest niezbędna prawdziwa pomoc.

Kokos ani razu z tych 3 razy nie podwazam Twojego autorytetu , gdyz masz racje na domiar tego kazdy ma racje i kazdy jest doskonaly na Swoj sposob na obecnej drodze zycia ... Czy widzialas ze mowilem cos o Tobie ? Nie ? Nie wydaje mi sie . Ty wyrazasz Swoje zdanie a komus zabraniasz wyrazic wlasna opinie ? Twoja wola Kokos i szanuje ja ..... Natomiast jesli wiesz co to jest heterosugestia , swiadomosc i podswiadomosc powinnas zdawac Sobie sprawe jak zdanie innych moze wplynac na osobe .... Teraz podam Ci swoj przyklad abys nie myslala ze poraz kolejny jestes pepkiem swiata :)
Otoz moj syn Sobie kaszlal i kto go nie spotkal mowil ... : On jest chory , strasznie kaszle , idz do lekarza ....
Na to ja ze spokojem odpowiadalem : On jest zdrowy , jutro mu przejdzie ....
Tym Sposobem obylo sie bez lekarzy a kaszel byl tu podkreslam byl naprawde ostry , ale gdybym zasugerowal sie tym co inni mowia nie obylo by sie bez antybiotykow , ale po co ?
Co to jest choroba ? Poprzez chorobe nasza dusza nam pokazuje ze cos jest nie tak ze gdzies gnijemy ale duchowo . Wszystkie choroby biora poczatek tam gdzie wszystko inne w naszej glowie , ale nie mam zamiaru Cie pouczac gdyz studjujac PP zapewne zdajesz Sobie z tego sprawe ... Wiem co mowie jak juz pisalem w temacie sam bylem , tu podkreslam BYLEM chory conajmniej dwa razy w miesiacu dzis ciesze sie wysmienitym zdrowiem i jestem bardzo wdzieczny za to iz moc mojej podswiadomosci to uczynila . Z mojego zalozenia i z mojego punktu widzenia , psycholog , pediatra , i inni lekarze to ostatecznosc dla osoby stosujacej wdziecznosc , pracujacej ze Soba jak rowniez dla laika ... Gdyz wszystko jest w nas !!!!!!!!
Kiedy to zrozumiesz przestaniesz dostrzegac wylacznie Swoje racje , uwarzac sie za pepek swiata i zaczniesz szanowac wszystkich w rownym stopniu , czego z calego serca Ci zycze . Pragne Cie rowniez uswiadomic ze nie czuje zlosci ani zalu ani smutku w stosunku do Twojej cudownej osoby , ale czuje wdziecznosc za to ze nasze drogi sie skrzyzowaly ... Pozdrawiam Cie Kokosku serdecznie i cieplutko , zyczac Ci samych sukcesow

Bialy Krolik

Poprzednia stronaNastępna strona

« Powrót do Prawo przyciągania na codzień