Kokos napisał(a):Bialy Krolik napisał(a):... Najwazniejsze naucz sie omijac zdanie innych , oczywiscie jesli uwazasz ze rada jest dobra to ja przyjmij . Ale to co inni mowia to jest heterosugestia i moga rowniez tym sposobem zaszczepic Ci zle mysli i nawyki.
Słuchaj
Królik, jeżeli moja rada jest powyżej, dla mnie to wygląda, że odnosisz się do mojej wypowiedzi i ją negujesz.
To już jest trzeci raz ! Drażnią Cię moje posty ? ! To ich nie czytaj !!! Jeżeli tylko miałbyś choćby mgliste pojęcie o tym jak niebezpieczną chorobą jest anoreksja, która
( jak sama mówi ) nie jest obca yuuko99, to nie robiłbyś dziewczynie złudnych nadziei, tylko po to aby się powymądrzać.
Przez takie laickie podejście wielu ludzi sobie krzywdę zrobiło.
Dla mnie akurat jest bardzo klarowne, kto może się spokojnie bawić w PP, a komu jest niezbędna prawdziwa pomoc.
Kokos ani razu z tych 3 razy nie podwazam Twojego autorytetu , gdyz masz racje na domiar tego kazdy ma racje i kazdy jest doskonaly na Swoj sposob na obecnej drodze zycia ... Czy widzialas ze mowilem cos o Tobie ? Nie ? Nie wydaje mi sie . Ty wyrazasz Swoje zdanie a komus zabraniasz wyrazic wlasna opinie ? Twoja wola Kokos i szanuje ja ..... Natomiast jesli wiesz co to jest heterosugestia , swiadomosc i podswiadomosc powinnas zdawac Sobie sprawe jak zdanie innych moze wplynac na osobe .... Teraz podam Ci swoj przyklad abys nie myslala ze poraz kolejny jestes pepkiem swiata
Otoz moj syn Sobie kaszlal i kto go nie spotkal mowil ... : On jest chory , strasznie kaszle , idz do lekarza ....
Na to ja ze spokojem odpowiadalem : On jest zdrowy , jutro mu przejdzie ....
Tym Sposobem obylo sie bez lekarzy a kaszel byl tu podkreslam byl naprawde ostry , ale gdybym zasugerowal sie tym co inni mowia nie obylo by sie bez antybiotykow , ale po co ?
Co to jest choroba ? Poprzez chorobe nasza dusza nam pokazuje ze cos jest nie tak ze gdzies gnijemy ale duchowo . Wszystkie choroby biora poczatek tam gdzie wszystko inne w naszej glowie , ale nie mam zamiaru Cie pouczac gdyz studjujac PP zapewne zdajesz Sobie z tego sprawe ... Wiem co mowie jak juz pisalem w temacie sam bylem , tu podkreslam BYLEM chory conajmniej dwa razy w miesiacu dzis ciesze sie wysmienitym zdrowiem i jestem bardzo wdzieczny za to iz moc mojej podswiadomosci to uczynila . Z mojego zalozenia i z mojego punktu widzenia , psycholog , pediatra , i inni lekarze to ostatecznosc dla osoby stosujacej wdziecznosc , pracujacej ze Soba jak rowniez dla laika ... Gdyz wszystko jest w nas !!!!!!!!
Kiedy to zrozumiesz przestaniesz dostrzegac wylacznie Swoje racje , uwarzac sie za pepek swiata i zaczniesz szanowac wszystkich w rownym stopniu , czego z calego serca Ci zycze . Pragne Cie rowniez uswiadomic ze nie czuje zlosci ani zalu ani smutku w stosunku do Twojej cudownej osoby , ale czuje wdziecznosc za to ze nasze drogi sie skrzyzowaly ... Pozdrawiam Cie Kokosku serdecznie i cieplutko , zyczac Ci samych sukcesow